AkzoNobel kiest het Openclaims platform voor zijn schadeprocessen

 

Amsterdam, 18 augustus 2020. AkzoNobel, wereldwijde lakleverancier voor de automotive industrie, koos voor het Openclaims platform bij het ontwikkelen en aanbieden van een nieuwe dienst richting haar Acoat Selected-partners. Deze dienst, ‘de Digitale Intake’, biedt schadeherstelbedrijven die klant zijn bij AkzoNobel een volledig digitaal proces voor het aannemen en behandelen van autoschades. 

Minimaal een kwartier tijdbesparing

Normaal gesproken gaat een klant naar en schadeherstelbedrijf voor een inspectie van de schade aan zijn voertuig. Doordat het Openclaims SaaS (Software-as-a-Service) platform een volledig digitaal intakeproces faciliteert is dit verleden tijd. Klanten kunnen schades vanaf nu melden vanuit de luie stoel. Naast voordelen voor de klant biedt dit ook voordelen voor de bij AkzoNobel aangesloten schadeherstelbedrijven, deze worden immers niet meer gestoord bij hun dagelijkse werkzaamheden en ontvangen alle schademeldingen gestructureerd en op uniforme wijze in hun eigen omgeving op het Openclaims platform. Vanuit deze omgeving kan het schadeherstelbedrijf alle communicatie en andere afspraken met de klant rondom de schademelding geautomatiseerd regelen. Dit zorgt voor een significante tijdbesparing en verlichting van de administratieve last. 

 

Nooit meer dubbel invoerwerk door slimme integraties

Doordat het Openclaims platform geïntegreerd is met back-office systemen als Delta/W, iBoss en Carbeat behoort dubbel invoerwerk tot de verleden tijd. Schades die online door klanten zijn gemeld kunnen eenvoudig worden geëxporteerd naar deze systemen en meteen ingepland worden. “Dubbel invoerwerk – en daarmee de kans op fouten! – behoort dus tot de verleden tijd”. vertelt Sander Knip, Country Cluster Manager Vehicle Refinishes bij AkzoNobel. “En nóg een belangrijk pluspunt: de Digitale Intake is ook inzetbaar als extra service naar partners van schadeherstelbedrijven, zoals dealerbedrijven of tussenpersonen.”

 

Moderne oplossingen voor moderne uitdagingen

De Digitale Intake, zoals AkzoNobel het ontwikkelde proces in de markt zet, is ontwikkeld op het Openclaims SaaS platform, dat onder meer gebruikt wordt door herstelbedrijven, verzekeraars en leasemaatschappijen. “Wij zien al langer een behoefte aan slimmere, digitale, oplossingen rondom schadeherstelwerkzaamheden,” verklaart Martine Dietvorst, Head of Operations bij Openclaims. “De coronacrisis benadrukt deze behoefte en heeft de noodzaak nog duidelijker gemaakt”. Door de flexibiliteit en ruime mogelijkheden op het Openclaims platform was het ontwikkelen van een digitale intake voor AkzoNobel binnen no-time gebeurd. 

 

Perfecte basis

“Het SaaS-platform van Openclaims biedt de perfecte basis voor de Digitale Intake. We zijn blij met de samenwerking met dit jonge, flexibele bedrijf dat een brede kennis heeft van de schadeherstelmarkt. Op deze manier kunnen wij snel een product aanbieden dat aansluit bij de vraag van huidige en nieuwe gebruikers.” Aldus Sander Knip van AkzoNobel.

 

 

 

Hieronder een korte weergave van de Digitale Intake

Openclaims