Fintech Startup Openclaims haalt half miljoen euro op bij investeerders

 

Amsterdam – De Nederlandse startup Openclaims heeft EUR 500.000,- opgehaald bij een groep investeerders. Met deze investering zal Openclaims, een platform voor het aanbesteden van autoschades, de techniek achter haar platform verder ontwikkelen en volledig uitrollen in Nederland.

Openclaims biedt verzekeraars, leasemaatschappijen en fleetowners een platform voor het aanbesteden van autoschades. Schadeherstelbedrijven acquireren via het platform schades die passen bij hun capaciteit en specialisme. Op dit moment is de bèta versie van het platform live; dit voorjaar zullen verschillende Nederlandse verzekeraars schades via het platform gaan aanbesteden.

Transparantie in de herstelmarkt

Openclaims maakt de herstelmarkt transparanter. “Verzekeraars en hun klanten kunnen middels Openclaims kiezen voor de hersteller die echt gespecialiseerd is in de gevraagde reparatie en deze dus efficiënt en vakkundig kan uitvoeren”, aldus Lex Orie, mede-oprichter van Openclaims. “Herstellers kunnen zich meer gaan specialiseren, en via het platform de juiste klussen binnenhalen. Uiteindelijk krijgt de klant daardoor de beste hersteller, tegen de beste prijs”.

Ervaring in online markt

Openclaims is een initiatief van Lex Orie (1979) en Stephan Stergiou (1981). Orie was onder meer mede-oprichter van online verzekeraar Onna-onna, Stergiou stond aan de basis van online drukkerij DrukwerkMAX. De gezamenlijke inzichten uit de verzekerings- en drukwerkbranche leidden tot het concept Openclaims.

Ontvang ook onze nieuwsberichten en artikelen

Geen spam, max 3 berichten per maand.

Anderen bekeken ook

Rob Kranenbarg versterkt team Openclaims

Rob Kranenbarg versterkt team Openclaims   Onlangs is Rob Kranenbarg, voormalig Manager Schade bij Inshared, gestart bij Openclaims als Head of Platform Performance. In deze rol is hij verantwoordelijk voor het schaalbaar inrichten van de operatie en alle processen...

Lees meer