Klap kiest Openclaims voor autoschade afwikkeling

Amsterdam, 19 april 2017 – Klap en haar volmachtbedrijf Gouda & Bredius , onder meer bekend van internetlabel United Insurance, kiezen vanaf medio 2017 voor de infrastructuur van Openclaims voor de afhandeling van haar autoschades. Een succesvolle pilot, waarin klanten van Klap via Openclaims werden begeleid bij het afwikkelen van hun schade, vormde de basis voor de verdere samenwerking.

Klap, ruim 150 jaar actief in de verzekeringsmarkt, zocht voor haar casco-autoschade afwikkeling naar een klantgerichte, maar ook kosten-efficiënte oplossing. Het platform van Openclaims, dat klanten via een “track-en-trace” methode aan de hand neemt bij de afwikkeling van schades, en deze schades aanbesteedt onder schadeherstelbedrijven, bood deze voordelen. Jorg Roodbeen, algemeen directeur van Klap daarover: “Wij zijn altijd op zoek naar nieuwe mogelijkheden om onze klanten nog beter te bedienen. Juist de nieuwe technologische ontwikkelingen bieden daar enorme mogelijkheden toe.”

Structurele samenwerking

 De structurele samenwerking tussen beide partijen werd onlangs bezegeld, vanaf mei zullen schades structureel via de nieuwe methodiek worden afgewikkeld. “We merken dat er in de markt veel behoefte bestaat aan een klantgerichtere wijze van schadeafwikkeling, waarbij de herstelmarkt de mogelijkheid krijgt zich te specialiseren en onderscheiden”, aldus Lex Orie, algemeen directeur van Openclaims. “We zijn geweldig blij dat innovatieve partijen als Klap het voortouw nemen in deze ontwikkeling.”

Ontvang ook onze nieuwsberichten en artikelen

Geen spam, max 3 berichten per maand.

Anderen bekeken ook

Rob Kranenbarg versterkt team Openclaims

Rob Kranenbarg versterkt team Openclaims   Onlangs is Rob Kranenbarg, voormalig Manager Schade bij Inshared, gestart bij Openclaims als Head of Platform Performance. In deze rol is hij verantwoordelijk voor het schaalbaar inrichten van de operatie en alle processen...

Lees meer