Het Openclaims Repair Management platform

voor leasemaatschappijen

Uitdagingen in de markt

De leasebranche is in rap tempo aan het veranderen. Op deze pagina lees je tegen welke uitdagingen onze klanten aanlopen. Én hoe wij daar bij kunnen helpen. 

Hoe lost Openclaims deze op?

Het Repair Management platform is in te richten volgens specifieke eisen en werkwijze van een leasemaatschappij. Lees hieronder hoe onze software kan bijdragen aan het behalen van je eigen doelstellingen.

Benieuwd naar de kansen?

Laat dan een bericht achter of vraag een demo aan. We laten je graag in de praktijk zien hoe we je kunnen helpen. 

Uitdagingen in de markt

Klantverwachtingen

Hoe geef je een goede invulling aan klantverwachtingen, die mede door ervaringen in andere sectoren (Coolblue, Uber, etc) groeien? Het schademoment is essentieel in de relatie tussen leasemaatschappij en klant. Het moment om je te bewijzen!

Proceskosten

Hoe speel je je medewerkers zo veel mogelijk vrij van administratie? Hoe zorg je ervoor dat medewerkers hun kostbare tijd aan de klant spenderen? Hoe minimaliseer je administratief werk?

Herstelkosten

Is het verstandig om een schade te herstellen? Of loopt het leasecontract bijna af? Welke hersteller is het best geëquipeerd en herstelt daarmee de schade het efficiëntst?

Herstelkwaliteit

Welke hersteller is de juiste voor een bepaalde schade?Moderne voertuigen worden steeds complexer en daarmee lastiger te herstellen. Daarmee groeit ook de noodzaak voor leasebedrijven om schades door de juiste hersteller te laten herstellen. 

Benieuwd naar de mogelijkheden van het Repair Management Platform voor jouw organisatie? Vraag een vrijblijvende demo aan!

Onze antwoorden

Smart Intake

Het startpunt van een volledig track-en-trace proces voor zowel klant als leasebedrijf. De Smart Intake is een complete online aanmeldstraat, gericht op het verzamelen van alle relevante info voor intelligent en realtime sturing van de schade. Alles in look-en-feel van het leasbedrijf, natuurlijk.

Distributie

Moet een schade hersteld worden, en zo ja, welke hersteller kan dat het beste? Onze intelligente distributiemodule koppelt het best geschikte herstelbedrijf aan de klant, realtime. Op basis van het merk, de locatie, het schadebeeld, performance, werkplaatsbezetting, input van de klant en je eigen kennisregels bepaal je automatisch wat het beste is voor elke individuele schade. 

Journey & Proces

Leg de gewenste customer journey en het herstelproces vast in één workflow. Deze workflow zorgt voor een uniforme, verankerde werkwijze (zowel online als offline) voor alle betrokken stakeholders in het herstelproces. Een uniform proces is de basis van rapportages over, en optimalisatie van, processen, klanttevredenheid en kostenreductie. 

Case Management

Alle informatie over lopende én gesloten dossiers op één plek. Zo hebben schadebehandelaars en herstellers direct toegang tot de informatie die zij nodig hebben. Zo kunnen herstellers bijvoorbeeld al onderdelen bestellen, of weet een schadebehandelaar meteen de huidige status van een dossier. 

Dashboarding

Onze uitgebreide dashboardingfunctionaliteit zorgt ervoor dat je je proces en netwerk data-gedreven aan kunt sturen op kosten, doorlooptijd en klanttevredenheid. Direct inzicht in zowel financiële gegevens als procesdata (SLA’s). Koppel eenvoudig je klanttevredenheid aan proces KPI’s en pas je processen aan waar nodig!

Neem contact op

Wil je een demo inplannen, of eerst liever wat meer informatie? Vul  het contactformulier hiernaast in en we komen zo snel mogelijk bij je terug.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!