Openclaims wint NVGA am: Innovatieprijs met WA Connect

 

Utrecht – Tijdens de jaarlijkse uitreiking van de NVGA am: Innovatieprijs is Openclaims gekozen tot de winnaar. Openclaims sleept deze prijs in de wacht met WA Connect: een schadeverhaalservice voor WA-klanten van volmachten, verzekeraars en intermediairs.

Win-win

Met de vernieuwende schadeverhaalservice WA Connect getuigt Openclaims van lef, aldus de jury. ‘Het model van Openclaims is een zeer goed alternatief voor bestaande sturingsmodellen in autoschade.’ Co-founder Lex Orie: “Met WA Connect creëren we een win-win situatie in de markt. Verzekeringspartijen kunnen hun WA-klanten een gratis verhaalservice bieden die binnen 24 uur duidelijkheid geeft voor de consument. Met deze service realiseren ze tegelijkertijd een schadelastreductie van ruim 30%.

Lagere kosten

Voor een efficiënte afhandeling van de schades is het model van WA Connect geïntegreerd met Clearinghuis. “Hiermee zorgen we er tevens voor dat partijen inkomende claims tegen lagere kosten kunnen afwikkelen”, aldus Orie.

Breed uitrollen

Verschillende grote partijen maken inmiddels gebruik van de slimme technologie van WA Connect, waaronder Independer, Ditzo, Hema Verzekeringen en Intrasurance. Daarnaast werkt Openclaims samen met Risk verzekeringen om WA Connect breed uit te rollen in de markt.

Meer informatie over WA Connect

Aanmelden voor nieuwsupdates van Openclaims

Anderen bekeken ook

Rob Kranenbarg versterkt team Openclaims

Rob Kranenbarg versterkt team Openclaims   Onlangs is Rob Kranenbarg, voormalig Manager Schade bij Inshared, gestart bij Openclaims als Head of Platform Performance. In deze rol is hij verantwoordelijk voor het schaalbaar inrichten van de operatie en alle processen...

Lees meer