Het Openclaims  

Repair Management platform

Platform features

Het innovatieve Openclaims Repair Management platform is toekomstbestendig gebouwd en oneindig schaal- en configureerbaar, zo is het platform altijd de ideale oplossing voor jouw organisatie.

White-label

De klantomgevingen en communicatie zijn altijd voorzien van jouw look-en-feel

Cloud-based

Het platform is cloud-based. Altijd en overal beschikbaar en te bereikbaar vanaf elk type apparaat.

Configureerbaar

Volledig in te richten naar jouw wens en werkwijze. Zo sluit het platform altijd aan bij jouw manier van werken. 

Volledig digitaal

Een digitale omgeving met één centrale waarheid. Deze uniforme stroom van data zorgt voor een optimaal proces. 

Data-secure

Focus op veilige data-uitwisseling. Vastgelegd in ISO-IEC 27001 gecertificeerde processen en protocollen. 

End-to-end oplossing

Het platform verzorgt het proces van melding tot en met facturatie.

Het Openclaims Repair Management Platform verbindt klanten en herstellers met verzekeraars of leasemaatschappijen en zorgt daarbij voor één gestroomlijnd proces en één centrale waarheid.

Dit maakt processen voorspelbaar, inzichtelijk én efficiënt.
Herstellers hebben inzicht in de juiste informatie, klanten hebben de leiding in het proces dat volledig in look-en-feel van de verzekeraar of leasemaatschappij wordt aangeboden.

Zo draagt iedereen bij aan een efficiënt en toekomstbestendig ecosysteem. 

 

Hoe werkt het?

Stap 1

Schade melden

Klanten melden schades via de normale kanalen waarbij ze eventueel doorverwezen worden naar de digitale flow. Medewerkers kunnen ook eenvoudig zelf een dossier starten.

Stap 2

Schade beschrijven

Het Openclaims platform verzamelt automatisch alle relevante informatie en bepaalt de juiste afwikkelopties voor de klant. 

Stap 3

Accorderen of expertise aanroepen

Op basis van jouw interne workflow. Triggers en grenzen zijn automatisch in te stellen in het platform. Ook welke schades handmatig beoordeeld moeten worden. 

Stap 4

Intelligente afwikkeling

Klanten kiezen de gewenste afwikkeloptie, de hersteller wordt meteen voorgesteld en de rest van het proces verloopt automatisch.

Stap 5

Herstel

De gekozen hersteller herstelt het voertuig, waarbij zowel klant als opdrachtgever voortdurend inzicht hebben in de status en de voortgang van het herstel.

Stap 6

Facturatie en afwikkeling

Facturatie en andere zaken die bij het afwikkelen van de schade horen verlopen automatisch via het Openclaims platform. 

Doorlopende

Data-verzameling

Gedurende het proces wordt alles gemeten en geanalyseerd. Zo heb je altijd inzicht in de prestatie van je huidige processen én zie je op welke plekken je het proces kunt verbeteren. Stap voor stap bereik je het optimale proces. 

Benieuwd naar de mogelijkheden van het Repair Management Platform voor jouw organisatie? Vraag een vrijblijvende demo aan!

Integraties

Wij geloven in de kracht van het ecosysteem, samen maak je elkaar sterker. Vandaar dat wij gekoppeld zijn met een groot aantal, toonaangevende, systemen in de verzekerings- en leasebranche. Onderstaand zijn een aantal van deze systemen weergegeven. 

Audaflow / DW7 / DWPro

Connect Claims

 Level / Marketplace

EMS CSP

Integreren met het Openclaims platform?

 

Lees onze API-documentatie via onderstaande knop, of laat een bericht achter via het contactformulier onderaan deze pagina.

Neem contact op

Heb je een vraag over de functionaliteit van het Openclaims Repair Management platform? Of wil je meer informatie over het integreren met het platform? Neem dan contact op via het contactformulier hiernaast. 

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!