Rhion en Openclaims starten partnership autoschadeherstel

 

31 augustus 2020 – Rhion Versicherung AG, de van oorsprong Duitse en snel groeiende verzekeraar op de Nederlandse markt, gaat een partnership aan met Openclaims voor het afwikkelen en het herstel van zijn autoschades. Na enkele maanden voorbereiding werd deze partnership afgelopen week feestelijk bezegeld in Eindhoven, de thuisbasis van Rhion.

Rhion is sinds 2019 actief op de Nederlandse verzekeringsmarkt. Uitsluitend in samenwerking met bij de NVGA aangesloten gevolmachtigd agenten wordt de markt bediend. Voor het afwikkelen van autoschades is nu de samenwerking aangegaan met Openclaims, de in Amsterdam gevestigde leverancier van software voor de verzekerings- en herstelmarkt.

De klant centraal

De samenwerking met Openclaims en het gebruik van het Openclaims Repair Management platform, zal rhion benutten om een compleet nieuw schadeproces aanbieden, dat zich volledig richt op de klant. “Het is ontzettend belangrijk voor de moderne verzekeraar om goed te zorgen voor je klanten, juist in het geval van schade”. zegt Berend Jan Tempelman, Managing Director van rhion. “Wij zijn continu op zoek naar nieuwe manieren om onze volmachtpartners en eindklanten zo veel mogelijk te ontzorgen en het Openclaims platform  geeft ons de tools én de inzichten die wij hiervoor nodig hebben”.

Het platform van Openclaims zal de afwikkeling en het herstel van voertuigschades bij rhion van begin tot eind verzorgen. Het platform dient hierbij als basis voor alle communicatie- en datastromen tussen de betrokken partijen. “De visie van rhion en Openclaims liggen duidelijk op één lijn. Het platform is daarom qua functionaliteit bij uitstek geschikt om rhion te ondersteunen bij inrichten van een efficiënt en klantgericht schadeproces”. Vertelt Lex Orie, CCO bij Openclaims.

Openclaims