Het Openclaims Repair Management platform

voor verzekeraars en gevolmachtigd agenten

Uitdagingen in de markt

Hoe rendabel zijn autoverzekeringen? Hoe krijg ik grip op mijn klanten? Dit zijn slechts twee voorbeelden uit een groot aantal uitdagingen waarmee verzekeraars en volmachten vandaag te maken hebben. 

Hoe lost Openclaims deze op?

Met een slimme inzet van ons Repair Management platform als basis van je schadebehandeling. Lees hieronder alles over de specifieke functionaliteit voor verzekeraars en volmachten.

Benieuwd naar de kansen?

Laat dan een bericht achter of vraag een demo aan. We laten je graag in de praktijk zien hoe we je kunnen helpen. 

Uitdagingen in de markt

Klantverwachtingen

Hoe geef je een goede invulling aan klantverwachtingen, die mede door ervaringen in andere sectoren (Coolblue, Uber, etc) groeien? Het schademoment is essentieel in de relatie tussen verzekeraar/gevolmachtigd agent en klant. Het moment om je te bewijzen!

Proceskosten

Hoe speel je je medewerkers zo veel mogelijk vrij van administratie? Hoe zorg je ervoor dat medewerkers hun kostbare tijd aan de klant spenderen? Hoe minimaliseer je administratief werk?

Ketenpartners

Wat is de beste manier om alle ketenpartners te beheersen? Volmachten, service-providers, intermediairs, risicodragers. De ‘verzekeringsketen’ kent vele spelers die allemaal hun eigen waarde toevoegen. Maar hoe manage je deze op een duurzame manier?

Herstelkosten

Hoe zorg ik dat ik mijn klanten kan sturen naar mijn voorkeursnetwerk? Hoe beheers ik schadelast van schades die buiten mijn voorkeursnetwerk worden hersteld? En hoe vervul ik tegelijkertijd mijn rol als verzekeraar of gevolmachtigd agent?

Benieuwd naar de mogelijkheden van het Repair Management Platform voor jouw organisatie? Vraag een vrijblijvende demo aan!

Onze antwoorden

Smart Intake

Het startpunt van een volledig track-en-trace proces voor zowel klant als opdrachtgever. De Smart Intake is een complete online aanmeldstraat, gericht op het verzamelen van alle relevante info voor intelligent en realtime sturing van de schade. Alles in look-en-feel van de opdrachtgever (verzekeraar, volmacht, intermediair), uiteraard.

Journey & Proces

Legt de gewenste customer journey en het herstelproces vast in één workflow. Deze workflow zorgt voor een uniforme, verankerde werkwijze (zowel online als offline) voor alle betrokken stakeholders in het herstelproces. Een uniform proces is de basis van rapportages over, en optimalisatie van, processen, klanttevredenheid en kostenreductie. 

Distributie

Welke hersteller is het meest geschikt voor een specifieke schade? Onze intelligente distributiemodule koppelt het beste herstelbedrijf aan de klant, realtime. Op basis van het merk, de locatie, het schadebeeld, performance, werkplaatsbezetting, input van de klant en je eigen kennisregels bepaal je automatisch wat het beste is voor elke individuele schade.

Case Management

Alle informatie over lopende én gesloten dossiers op één plek. Zo hebben schadebehandelaars en herstellers direct toegang tot de informatie die zij nodig hebben. Zo kunnen herstellers bijvoorbeeld al onderdelen bestellen, of weet een schadebehandelaar meteen de huidige status van een dossier. 

Dashboarding

Onze uitgebreide dashboardingfunctionaliteit zorgt ervoor dat je je proces en netwerk data-gedreven aan kunt sturen op kosten, doorlooptijd en klanttevredenheid. Direct inzicht in zowel financiële gegevens als procesdata (SLA’s). Koppel eenvoudig je klanttevredenheid aan proces KPI’s en pas je processen aan waar nodig!

Expertisemanager

Het antwoord op schades die buiten de sturing hersteld worden. Expertisemanager beoordeelt in een vaste workflow schades die niet binnen je voorkeursnetwerk hersteld worden. Op basis van je eigen triggers en expertisegrenzen wordt de juiste beheersmaatregel automatisch toegepast. Verhoogt niet alleen je sturing, maar verlaagt ook schadelast van schades die buiten de sturing hersteld worden.  

Neem contact op

Wil je een demo inplannen, of eerst liever wat meer informatie? Vul  het contactformulier hiernaast in en we komen zo snel mogelijk bij je terug.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!